Kaip pagaminti Chačiapurį Lietuvoje?

 

Minkome tešlą:

Beriame kokteilį į dubenį, ten pat druską, kepimo miltelius ir gerai viską išmaišome. Pilame kefyrą ir šaukštu įmaišome jį į tešlą. Tada jau imamės tešlos rankomis. Išminkyta tešla turi būti kietoka, bet elastinga. Jei jums atrodo, kad ji labai kieta ir net lūžta minkoma, įpilkite dar šiek tiek kefyro. Palikite tešlą pailsėti ir išbrinkti 10 minučių.

 

Ruošiame įdarą:

Kol tešla ilsisi stambia tarka sutarkuokime sūrius. Įmuškime kiaušinį, berkime smulkintas petražoles ir išmaišykime. Įdaras paruoštas.

 

Formuojame:

Imame tešlą ir padaliname ją į 2 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuojame rutulį, dedame jį ant lengvai baltymu pabarstyto paviršiaus ir kelis kartus pakočiojame kočėlu. Tešlos lakštas turėtų būti apie 3-4 mm storio. Šaukštu semiame įdaro ir dedame jį į iškočioto apskritimo centrą. Daugiau įdaro skaniau, bet turi likti apie 2 cm laisvo tešlos krašto. Surinkite tešlos kraštus į vidurį, lyg formuodamos krepšelį ir tą kaspinėlį paspauskite, kraštai turi sulipti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant skardos su kepimo popieriumi dedame mūsų chačapurius ir kepame 20-25 minutes , kol gražiai pagels. Iškepusį chačapurį dėkite į lekštę. Kitus iškeptus tiesiog rikiuokite ant viršaus. Patiekite lėkštėje su daržovėmis. Tai labai skanus ir sotus patiekalas, tačiau ir kaloringas. Todėl valgyti reikėtų, nepamirštant saiko.

Visą receptą skaitykite: Gruziniškas Chačapuris lietuviškai.