Sausainių vyniotinis (nekeptas)

sausainiu-vyniotinis-nekeptas-receptas

Vyniotiniui:

  •     šviesūs „Selga” sausainiai: 1 pakelio
  •     kakaviniai „Selga” sausainiai: 1 pakelio
  •     minkštas sviestas: 125 gramų
  •     uogienė arba džemas: 250 gramų (naudota aviečių)
  •     pienas: 1 puodelio

Šokoladiniam glajui:

  •     juodas šokoladas: 100 gramų
  •     grietinėlė: 100 gramų (35%)

Papuošimui:

  •     smulkinti graikiniai riešutai: saujelės
  •     graikiniai riešutai: kelių
  •     pabarstukai

Gaminimas:

  1. Pradžioje minkštą sviestą išsukame plaktuvu iki purumo. Tada plakdamos supilame uogienę, kol pasidarys vientisa masė.
  2. Tuomet ant stalo pasitiesiame maistinę plėvelę, imame po vieną sausainį, merkiame sekundei į pieną, kad sudrėktų, užtepame kremo. Imame kitos rūšies sausainį, merkiame į pieną, užtepame kremo, dedame ant pirmojo sausainio su uogiene. Taip sluoksniuojame, kol sutepame visus sausainius. Sukonstruojame neaukštus sausainių bokštelius, sustatome vieną šalia kito. Visą vyniotinį aptepame likusiu kremu.
  3. Tada labai standžiai susukame vyniotinį į plėvelę bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  4. Kai sustings, pasigaminame šokoladinį glajų. Šokoladą sulaužome į gabalėlius, sudedame į dubenėlį. Grietinėlę pakaitiname, užpilame ant šokolado, palaukiame kelias minutes, o tuomet gerai išmaišome, kad šokoladas išsilydytų.
  5. Vyniotinį aptepame šokoladiniu glajumi. Apibarstome susmulkintais graikiniais riešutais, puošiame pabarstukais bei riešutais. Skanaujame!

Receptas pasiskolintas iš: World Recipes receptų.