Vyniotiniui:
- šviesūs „Selga” sausainiai: 1 pakelio
- kakaviniai „Selga” sausainiai: 1 pakelio
- minkštas sviestas: 125 gramų
- uogienė arba džemas: 250 gramų (naudota aviečių)
- pienas: 1 puodelio
Šokoladiniam glajui:
- juodas šokoladas: 100 gramų
- grietinėlė: 100 gramų (35%)
Papuošimui:
- smulkinti graikiniai riešutai: saujelės
- graikiniai riešutai: kelių
- pabarstukai
Gaminimas:
- Pradžioje minkštą sviestą išsukame plaktuvu iki purumo. Tada plakdamos supilame uogienę, kol pasidarys vientisa masė.
- Tuomet ant stalo pasitiesiame maistinę plėvelę, imame po vieną sausainį, merkiame sekundei į pieną, kad sudrėktų, užtepame kremo. Imame kitos rūšies sausainį, merkiame į pieną, užtepame kremo, dedame ant pirmojo sausainio su uogiene. Taip sluoksniuojame, kol sutepame visus sausainius. Sukonstruojame neaukštus sausainių bokštelius, sustatome vieną šalia kito. Visą vyniotinį aptepame likusiu kremu.
- Tada labai standžiai susukame vyniotinį į plėvelę bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Kai sustings, pasigaminame šokoladinį glajų. Šokoladą sulaužome į gabalėlius, sudedame į dubenėlį. Grietinėlę pakaitiname, užpilame ant šokolado, palaukiame kelias minutes, o tuomet gerai išmaišome, kad šokoladas išsilydytų.
- Vyniotinį aptepame šokoladiniu glajumi. Apibarstome susmulkintais graikiniais riešutais, puošiame pabarstukais bei riešutais. Skanaujame!
Receptas pasiskolintas iš: World Recipes receptų.