Šaldyti maisto produktai yra prieinamas būdas gauti savo kasdienę vaisių ir daržovių dozę. Tiesą sakant, šeimos, kurios į savo įprastą kasdienybę įtraukia šaldytus maisto produktus, gali turėti geresnę mitybos kokybę. Kadangi šaldytų maisto produktų koridoriuje yra tiek daug pasirinkimų, yra daug galimybių rasti tai, kas jums patinka. Vaisiai ir daržovės skinami didžiausio sunokimo metu ir dažnai užšaldomi per kelias valandas, užrakinant maistines medžiagas ir skonį. Paprastai šaldytuose maisto produktuose išsaugomi vitaminai ir mineralai, o angliavandenių, baltymų ar riebalų kiekis nekinta. Kai kuriais atvejais šaldytuose maisto produktuose yra daugiau vitaminų ir mineralų nei šviežiuose, nes švieži maisto produktai laikui bėgant praranda vitaminus ir mineralus, o užšaldant išsaugomos maistinės medžiagos.
Šaldyti maisto produktai gali būti patogus ir prieinamas būdas įtraukti sveikų maisto produktų iš visų maisto produktų grupių, įskaitant nesmulkintus grūdus, vaisius, daržoves, baltymus ir pieno produktus. Be patogumo sutaupyti laiko, šaldyti maisto produktai gali būti naudingi asmenims, turintiems ribotą virtuvės erdvę ar indus. Šaldyti maisto produktai gali būti ne tik pigesni, bet ir gali padėti sumažinti maisto švaistymą. Ne visi šaldyti maisto produktai yra vienodi – daugelyje jų gali būti daug sočiųjų riebalų, pridėto cukraus ir druskos. Rinkdamiesi šaldytus maisto produktus, atkreipkite dėmesį į mitybos faktų etiketę ir ingredientų sąrašą ir venkite tų, į kuriuos pridėta padažų. Rinkdamiesi šaldytus ar pusgaminius, palyginkite mitybos faktų etiketes, kad rastumėte maistingų pasirinkimą. Nepamirškite, kad kai kurios šaldytos vakarienės laikomos daugiau nei viena porcija, o tai reiškia, kad valgydami visą pakuotę turėsite padvigubinti arba trigubai kalorijų ir maistinių medžiagų, išvardytų Mitybos faktuose, skaičių. Rinkitės tuos, kuriuose yra mažiau sočiųjų riebalų, pridėtinio cukraus ir druskos bei daugiau skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Kad šaldyti produktai būtų saugūs, laikykitės ant pakuotės nurodytų gaminimo būdų. Saugiausias būdas atšildyti šaldytus maisto produktus yra šaldytuve. Atšildydami mėsą šaldytuve, įsitikinkite, kad sultys nelašėtų ant kitų maisto produktų. Norėdami atšildyti paskubomis, sudėkite maistą į sandarų plastikinį maišelį ir panardinkite į šaltą vandenį, kol atitirps, kas pusvalandį pakeiskite šaltą vandenį ir gaminkite iškart po atšildymo. Maisto produktai taip pat gali būti atšildyti mikrobangų krosnelėje ir turi būti virti iškart po atšildymo.