Dažnai stalo serviravimas asocijuojasi su ypatingomis progomis, o kartu su skaniu maistu bei puikia kompanija tampa svarbiu malonios patirties komponentu. Tačiau ne visada būtina laukti tam tikros progos, kad galėtumėte gražiai padengti stalą, tą galite daryti ir paprastomis dienomis, ir taip įnešti spalvų į savo kasdienę valgymo rutiną. Pateikiame keletą idėjų jūsų stalo serviravimui.
Naudodami įvairių rūšių staltieses pagyvinsite savo stalą ir suteiksite pagrindą tolesniam stalo serviravimui. Pravartu savo stalčiuje turėti skirtingų staltiesių, kurių spalvas, tekstūras ir raštus galėtumėte vėliau derinti tarpusavyje. Pavyzdžiui, taip vadinamieji stalo takeliai, yra puikus pasirinkimas, jei nenorite uždengti viso stalo paviršiaus. Be to, juos galite sluoksniuoti ant staltiesės arba patiesti taip, kad suformuotumėte bendrą liniją su priešais jus sėdinčiu žmogumi. Dar vienas komponentas, kurio nevertėtų praleisti – tai servetėlės. Sulankstyta servetėlė dažniausiai dedama į gilią arba užkandžių lėkštę, arba į kairę nuo lėkštės. Medžiaginės servetėlės visada suteikia puikų akcentą jūsų stalui, tačiau jei mintis, kad jas reikės skalbti po kiekvienos vakarienės, jums neatrodo maloni, tuomet išeitimi galėtų tapti vienkartinės servetėlės, kurias galite sulankstyti pačiomis įvairiausiomis formomis ir taip įnešti žaismingumo savo stalui.
Indai paprastai statomi tiesia linija, šiek tiek juos atitraukus nuo stalo. Pirmiausiai dedama didesnė plokščia lėkštė, kuri pasitarnauja kaip padėklas. Tada ant jos dedama užkandžiams skirta lėkštutė, o ant pastarosios – lėkštė sriubai. Visa kita yra išdėliojama aplink pagrindinę lėkštę. Taurės statomos į dešinę pusę nuo pagrindinės lėkštės, o kavos puodelis – kairėje. Kalbant apie įrankius, šakutė dedama kairėje lėkštė pusėje, o peilis ir šaukštas sriubai – dešinėje.
Norėdami stalui suteikti daugiau puošnių akcentų, viduryje jo visada galite pastatyti gėlių, žvakių ar gražų indą su vaisiais.