Dauguma žmonių atsikelia ryte, į pilstomąjį kavos puodą suberia kavos tirščius, įpila vandens ir įjungia kavos aparatą. Išgeria kavos, išplauna puodą ir daugiau niekada nesusimąsto apie šį procesą. Nors taikant šį būdą galima išgerti puodelį kavos, kurioje yra kofeino, rezultatas nė iš tolo neprilygsta puikios kavos skoniui.
Geras puodelis kavai turėtų būti švelnus ir sodrus, bet niekada ne kartus ir aštrus. Ji turėtų būti skani juoda, be grietinėlės ar cukraus. Galbūt mėgstate savo puodelį pagardinti skoniais, tačiau kavą turėtų būti galima gerti ir be jų. Pasinaudokite keliais kavos ekspertų patarimais ir pakeiskite savo kavos gaminimo būdą. Paragavę, koks yra tikrai puikus kavos puodelis, daugiau niekada nebegrįšite prie vidutiniškai paruoštos kavos. Beje svarbu pagalvoti, kokie puodeliai kavai jums labiau patinka, nes tai daro didelę įtaką kavos skoniui,
Kavos paruošimas
Išvalykite savo kavos puodlį. Nėra nieko blogo gaminti kavą elektriniame lašinamajame puodelyje. Problema ta, kad dauguma žmonių niekada neišvalo aparato viduje esančių darbų. Išvalyti patį puodą yra gerai, tačiau visuose lašinamuosiuose puoduose vamzdeliuose ir rezervuare kaupiasi mineralai ir nuosėdos. Per įprastą virimo ciklą į puodą įpilkite pusę baltojo acto ir pusę šalto vandens. Išplaukite puodą ir paleiskite puodą su švariu vandeniu, kad išplautumėte puodo vidų. Paleiskite dar du puodus švaraus vandens, kad įsitikintumėte, jog iš puodo vidaus išplautas visas actas ir atsipalaidavę likučiai.
Naudokite kokybiškas kavos pupeles. Nepasitikėkite nebrangia kava iš maisto prekių parduotuvės tik todėl, kad ji kainuoja mažiau nei aukščiausios kokybės prekės ženklai. Jei stengiatės sumažinti išlaidas, įsigykite tikrai geros kokybės kavos pupelių ir apsiribokite vienu ar dviem puodeliais per dieną. Kai geriate gerą kavą, galite būti patenkinti kasdien gerdami mažiau, panašiai kaip tikrai sotus sūrio pyragas labiau patenkina nei pigus purus parduotuvės prekės ženklo sūrio pyragas.
Mašinoje naudokite į butelius išpilstytą arba filtruotą vandenį. Niekada nenaudokite vandens tiesiai iš čiaupo. Mažiausia, ką padarysite, tai į vandenį pridėsite fluoro, be to, galbūt pridėsite daug kitų mineralų ir skonio priedų, dėl kurių jūsų puodelyje atsiras nemalonus skonis. Filtruotas ir į butelius išpilstytas vanduo ir tiesiog vanduo ir neprideda jokių papildomų skonių į jūsų gėrimą.
Paskrudinkite savo kavos pupeles. Absoliučiai geriausios kavos pupelės yra šviežiausios kavos pupelės. Kai tik kavos pupelės baigiamos skrudinti, jos pradeda prarasti skonį. Nors dviejų savaičių senumo kavos pupelės toli gražu nėra negeriamos, šviežiai paskrudintos kavos pupelės yra tiesiog puikiausio sodraus skonio.